Informácie o mne

Pečeniu poťahovaných tort cukrovou fondánovou hmotou sa venujem niekoľko rokov. Stále zbieram skúsenosti a učím sa, zdokonaľujem sa každou ďalšou tortičkou, ktorú upečiem. Najviac ma teší rozžiarený pohľad ľudí na hotovú tortu a je jedno či má ten človek 2 alebo 90 rokov. Tá radosť v očiach je nádherná.

Korpusy

Na tortové korpusy používam základný tzv. "lyžičkový" recept - teda koľko vajec, toľko lyžíc cukru a múky. Pridávam aj trochu oleja, aby boli korpusy vláčne. Základnými korpusmi pre moje torty sú klasický svetlý, alebo tmavý s kakaom poprípade orechový korpus.

Plnky

Torty plním rôznymi plnkami:

  • jogurtovo-šľahačkové s ovocím
  • parížsky krém
  • falošný parížsky krém s banánom
  • šľahaný krém nad parou - vanilkový, čokoládový
  • pudingovo maslové krémy rôznej chuti - vanilkový, čokoládový, karamelový, jahodový, višňový...

Ovocie

Torta môže byť plnená aj kombináciou krému s ovocím - ovocie je čerstvé sezónne alebo môže byť mrazené.

Poťahovacie hmoty

Na torty som vyskúšala už viacero poťahovacích hmôt. Hmoty môžu byť základnej neutrálnej vanilkovej chuti, alebo môžu mať ovocnú či čokoládovú príchuť. Najviac sa mi osvedčili tieto:

  • PastaDamaTop - je bezlepková a teda vhodná aj pre celiatikov a ľudí s bezlepkovou diétou
  • domáci Marsmellow fondan (MMF)
  • Smartflex Velvet
  • hmota K2

 

Nie všetky moje torty sú poťahované cukrovou fondánovou hmotou. Občas máme v lete chuť len na takú rýchlu želatínovú tortu s ovocím.

 

V prípade, že považujete niektoré informácie alebo oznámenia za skutočne dôležité, môžete ich v texte zvýrazniť napríklad takto.


Kontakt

tortydarinka

Košice

mobil: 0907 158 244